En skräddarsydd förvaltning för hyresfastigheter

Med fokus på fastighetsägarens affär och behov, levererar vi kvalitet och hittar lönsamma investeringar för framtiden. Vi arbetar tillsammans för att såväl fastigheten som de boende ska må bra, och vi finns alltid tillgängliga om det dyker upp frågor eller problem. I vår skräddarsydda förvaltningstjänst utgår vi från dina behov för att du ska få ut så mycket som möjligt från förvaltningen och dina investeringar. Läs mer här nedan om vilka tjänster vi kan erbjuda i vår skräddarsydda förvaltning. En skräddarsydd förvaltning är mer än totalförvaltning.

Kostnadsfri energianalys/-diagnos

Storstaden Fastigheter erbjuder en kostnadsfri analys av fastighetens energiförbrukning och lämnar därefter förslag på kostnadsbesparande och effektiviserande drift- och/eller energioptimeringar.

Energioptimerande åtgärder

Vi på Storstaden stöter ofta på installationer som slukar energi helt i onödan. Med en energioptimering kan du genom enkla åtgärder göra stora energibesparingar. Det tjänar både du, miljön och fastigheten på. Utifrån energianalysen kan vi identifiera förbättringsåtgärder och hjälper gärna till att genomföra de nödvändiga optimeringarna på befintliga fastighetssystem.

Okomplicerade justeringar, såsom reglering av temperatur, justering av drifttider eller aktivering av pumpstopp, kan vi genomföra med engång. Andra åtgärder kräver en lite större investering. Det kan handla om att byta ut ett ventilationssystem eller värmesystem som har blivit för gammalt eller ineffektivt, göra en större rengöring av anläggningen eller installera smart styr och övervakning.

Får vi förtroende att genomföra energioptimeringarna ingår även vår energiförvaltning med regelbunden tillsyn, förebyggande underhåll och tidiga åtgärder i arbetet för att säkerställa stora energibesparingar över tid.

Energikollen för ökad komfort

Med Energikollen kan du som bor i en Storstaden-fastighet enkelt ha full koll på bostadens och/eller fastighetens energiförbrukning. 

Energikollen är ett egenutvecklat verktyg och app som vi använder i förvaltningen för att kontrollera och styra fastighetens energiförbrukning. Med hjälp av Energikollen gör vi det enkelt att göra klimatsmarta val. Vi som förvaltare och du som boende, fastighetsägare eller hyresgäst ser exakt hur mycket energi som förbrukas i realtid. Med hjälp av appen, Energikollen, kan du hålla koll på din temperatur, el- och vattenförbrukning, samt din kommande faktura, och på så sätt påverka både miljön och din ekonomi.

I vår förvaltning kan vi installera nödvändiga enheter och anpassa appen utifrån dina/era behov.

Totalförvaltning

Storstaden Fastigheter erbjuder bostadsrättsföreningar, hyresfastigheter och kommersiella fastigheter en effektiv och modern totalförvaltning. Detta innebär att vi tar hand om samtliga delar som berör en fastighet; ekonomisk, administrativ och teknisk förvaltning samt energiförvaltning och fastighetsskötsel. Vi kan även ta hand om separata delar av förvaltningsuppdraget.

Vi driver vår förvaltning i nära dialog med uppdragsgivaren, och alltid med en personlig kontakt, detta för att säkerställa långsiktig lönsamhet och nöjda kunder, boende och hyresgäster. Alltid med fastighetens värdeutveckling i fokus. Eftersom Storstaden Fastigheter är en agil organisation har vi nära till snabba beslut vilket gör oss väldigt flexibla och lyhörda för våra kunders behov och önskemål.

Entreprenad och bygg

Tillsammans med vår entreprenör- och byggpartner kan vi bistå med tjänster som:

 • Renoverings- och avflyttningsbesiktningar
 • Reparationer och renoveringar
 • Ny- och tillbyggnader

Samarbeten för enklare vardag

Vi har flera starka samarbeten med etablerade varumärken inom servicesektorn. Detta för att vi tycker att de som bor och verkar i de fastigheter som vi förvaltar förtjänar en bättre och bekvämare vardag. Anlitar du vår förvaltning så får ni gratis tillgång till de rabatter som vi erbjuder hos våra samarbetspartners inom:

 • Hem- och flyttstäd
 • Flytthjälp
 • Fixarhjälp
 • Förvaringslösningar
 • Teknikhjälp
 • etc

Driftoptimerande åtgärder

Driftoptimering handlar om att få de tekniska installationerna i byggnaden att samverka så effektivt som möjligt. Utifrån behovet i din fastighet justerar vi parametrar såsom temperaturer, drifttider, tryck och flöden. I processen ingår en dialog med hyresgäster och andra brukare – både före och efter gjorda justeringar. Syftet med driftoptimeringen är förutom förbättrad energieffektivitet även bra klimat med nöjda boenden.

Ett driftoptimeringsuppdrag kan leda fram till åtgärdsförslag som innebär allt från mindre justeringar till större ingrepp och mer omfattande åtgärder. Allt beroende på omständigheterna i det enskilda fallet. Vid arbetet är det en stor fördel om fastigheten har en datoriserad styr- och övervakningsanläggning. Är din fastighet datoriserad har vi möjlighet att ansluta fastigheten så att du kan nå den via vår webbtjänst på vår hemsida.

Fastighetssystem med kundportal

I vårt fastighetssystem felanmäler du enkelt direkt i telefonen eller datorn, ser dina avier, följer våra åtgärdsplaner och håller koll på viktiga underhållspunkter. Med systemet gör vi det översiktligt att driva en fastighet på autopilot.

Etablerad kommunikationskanal för bostadsfastigheter

Vi förstår att god grannsämja är viktigt för att en fastighet ska må bra. Därför samarbetar vi med kommunikationsplattformen Boappa. I appen, Boappa, kan boende och hyresgäster enkelt informeras om pågående och kommande aktiviteter, samt hålla direkt dialog med styrelse och grannar. Boappa fungerar som ett forum, där grannar enkelt tar kontakt med varandra och kan utbyta tjänster eller låna verktyg av varandra. I Boappa går det även att ladda upp dokument och andra funktioner som underlättar styrelsearbetet och driften av en fastighet. Som boende kan man också ta del av bra rabatter från utvalda varumärken.

En bra kommunikationskanal är viktigt och vi hjälper till med implementeringen i er fastighet, integreringen till fastighetssystemet och driften att hålla innehållet uppdaterat.

Dygnet runt-jour

Skulle olyckan vara framme på helgen eller efter ordinarie arbetstid så har vi dygnet runt-jour som står redo att hjälpa till.

Underhåll av tekniska installationer

Vi säkerställer att fastighetens system, såsom ventilation, kyla, värme och el är optimerade för fastighetens användning och att långa livslängder eftersträvas.

Tjänster som vi erbjuder inom underhåll av tekniska installationer är:

 • Teknisk förvaltning
 • Underhållsplaner
 • Uppföljning av myndighetskrav

Yttre och inre skötsel

Här hjälper vi till med allt som har med skötsel av gemensamma utrymmen att göra. Tjänster som ingår eller kan ingå är:

 • Trappstädning
 • Snöskottning och halkbekämpning
 • Trädgårdsskötsel

Vill du veta mer?

Vill du boka ett möte, få en offert eller beställa en gratis energianalys? Använd formuläret nedan så tar vi kontakt med dig,