Kontakta oss

Beöksadress

Lindhagensgatan 126, 5 tr
112 51 Stockholm

Postadress

Box 44061
100 73 Stockholm

Vår växel

Om du söker en specifik person eller avdelning
08-410 00 800
info@storstadenbostad.se

Upplever du problem i din bostad eller lokal?

Vänligen beskriv ditt ärende, ange den lokal eller bostad det gäller och ditt telefonnummer. Skicka sedan din felanmälan till oss på
felanmalan@storstadenbostad.se

Vid Fakturafrågor

För fakturafrågor kontakta gärna vår ekonomiavdelning
ekonomi@storstadenbostad.se

Vid bredbandsfrågor

Vänligen kontakta Bredbandsbolaget
0770-777 111

Vid felanmälan

Har du upptäckt ett problem med din bostad eller lokal?
Här kan du göra en felanmälan

Frågor och svar

För att köpa lägenhet av Storstaden bostad gör du först en intresseanmälan för projektet på vår hemsida. När du gjort en intresseanmälan kommer vi löpande att uppdatera dig med all information som du behöver om det specifika bostadsprojektet.

Vid säljstart kommer ett digitalt kösystem öppnas på hemsidan. Du erhåller din plats i kön genom att fylla i e-postadress och klicka på skicka. Följ därefter anvisningarna på hemsidan. Storstaden Bostad tar sedan kontakt med alla som tagit en köplats och meddelar vilken plats du blivit tilldelad. Därefter kallar vi alla köplatstagare till bokning av lägenhet och skrivning av förhandsavtal. Tänk på att lånelöfte måste finnas vid avtalsdagen. För mer information om köpprocessen.

Vanligtvis har vi en digital säljstart. Det innebär att du på projektsidan tar din köplats genom att registrera din e-postadress ett visst klockslag en viss dag. Mail kommer sedan skickas ut med tid och plats för avtalskrivning tillsammans med ett utkast på avtal. Ett visst antal dagar efter detta ses vi på mäklarens kontor för bokning av lägenhet och skrivning av förhandsavtal (tänk på att dessa avtal är bindande).
Nyckel erhålls på tillträdesdagen. När du erlagt den slutliga köpeskillingen kan du hämta nyckel hos ansvarig mäklare.
Tillträdet varierar men brukar vara ca 1-2 år efter säljstart.
Vi strävar alltid efter att hålla tidsplan och det är väldigt sällan det blir någon avvikelse. Ett definitivt tillträdesdatum erhålls ca 3-4 månader innan.
Storstaden bostad lämnar 5 års garanti. Läs mer på så köper du.
Slutbesiktning av entreprenaden görs innan inflyttning. Innan du flyttar in i din lägenhet kommer du att få möjlighet att göra en kundsyn och lämna dina synpunkter.
Som kund till Storstaden Bostad får du dessutom en gratis hantverkartimme vid inflyttning.
Säljstarten brukar vara ca 1-2 år innan inflyttning.
Förhandsavtal skrivs när föreningens kostnadskalkyl är registrerad och godkänd av Boverket.
Vanligtvis brukar det vara 2-4 veckor efter säljstart.
Vid bostadsprojekt där inredningsval/tillval finns tillgänglig för köparen, anges önskat paket vid tecknandet av förhandsavtal. Kostnaden för dessa paket varierar mellan Storstaden Bostads olika projekt. För bostadsprojektet Alprosen så kostar tillval ”Grey” 25 000kr.
Förhandsavtal är bindande. Skulle man begå avtalsbrott kan man bli skadeståndsskyldig.
När förhandsavtal har tecknats och förskottsbetalningen är inbetald kommer din lägenhet att markeras som såld på projekthemsidan.
Förskottsbetalning som erläggs i samband med tecknande av förhandsavtal är 75 000kr.
Du kan göra intresseanmälan på hemsidan till alla våra projekt. Observera dock att intresseanmälan inte är det samma som köplats. Din köplats tar du på vår hemsida i samband med säljstarten för respektive bostadsprojekt.
Några veckor innan säljstart presenteras alla planritningar och priser på projektets hemsida.
Ja, det finns möjlighet att delta vid besiktningen.
Nej, vanligtvis finns det tyvärr ingen visningslägenhet. Däremot finns det möjlighet att se närmre på materialritningar på informationsmöten som hålls på ansvarig mäklares kontor. Information om tid och plats för informationsmöten skickas till alla som gjort en intresseanmälan.