Kontakta oss

Besöksadress

Artillerigatan 55
114 49 Stockholm

Postadress

Box 44061
100 73 Stockholm

Vår växel

Om du söker en specifik person eller avdelning
08-410 00 800
info@storstadenbostad.se

Vid Fakturafrågor

För fakturafrågor kontakta gärna vår ekonomiavdelning
ekonomi@storstadenbostad.se

För markägare och fastighetsägare

Har du en idé, är du en markägare med ett projekt eller äger du en fastighet med potential? Vi letar alltid efter nya och spännande projektidéer. Kontakta oss gärna på
projekt@storstadenbostad.se

Gör en felanmälan

Upplever du problem i din bostad eller lokal? Se nedan hur du går vidare med ditt ärende.

Vänligen kontakta Telenor/Bredbandsbolaget vid störningar på bredbandet.
Telenor/Bredbandsbolaget nås på 0770-777 111
Vänligen kontakta Siemens vid fel på dina vitvaror.
Siemens kundtjänst nås på 0771-19 55 00.

Om du vill boka service på dina vitvaror från Siemens gör du det här.

Hissleverantör Schindler:
Vänligen anmäl ärendet till Schindler på 020-313 333

Hissleverantör KONE:
Vänligen anmäl ärendet till KONE på 0771-50 00 00

Vänligen kontakta Verizures kundtjänst på 020-724 365 eller kundtjanst@verisure.se

Bostadsrätt:
Vänligen logga in i Boappa och felanmäl ditt ärende, glöm ej att lämna lägenhetsnummer, telefonnummer och e-postadress.

Frågor och svar

För att köpa lägenhet av Storstaden bostad gör du först en intresseanmälan för projektet på vår hemsida. När du gjort en intresseanmälan kommer vi löpande att uppdatera dig med all information som du behöver om det specifika bostadsprojektet.

Vid säljstart kommer ett digitalt kösystem öppnas på hemsidan. Du erhåller din plats i kön genom att fylla i e-postadress och klicka på skicka. Följ därefter anvisningarna på hemsidan. Storstaden Bostad tar sedan kontakt med alla som tagit en köplats och meddelar vilken plats du blivit tilldelad. Därefter kallar vi alla köplatstagare till bokning av lägenhet och skrivning av förhandsavtal. Tänk på att lånelöfte måste finnas vid avtalsdagen. För mer information om köpprocessen.

Vanligtvis har vi en digital säljstart. Det innebär att du på projektsidan tar din köplats genom att registrera din e-postadress ett visst klockslag en viss dag. Mail kommer sedan skickas ut med tid och plats för avtalskrivning tillsammans med ett utkast på avtal. Ett visst antal dagar efter detta ses vi på mäklarens kontor för bokning av lägenhet och skrivning av förhandsavtal (tänk på att dessa avtal är bindande).
Alla Storstaden Bostads hus är nyckellösa, men du får tillträde till låset på din nya bostad när du erlagt den slutliga köpeskillingen. Detta görs i samband med det angivna tillträdesdatumet som du får av oss.
Tillträdet varierar men brukar vara ca 1-2 år efter säljstart.
Vi strävar alltid efter att hålla tidsplan och det är väldigt sällan det blir någon avvikelse. Ett definitivt tillträdesdatum erhålls ca 3-4 månader innan.
Storstaden bostad har ett generöst trygghetspaket för dig som köper en nyproducerad bostadsrätt av oss. Vi lämnar alltid 5 års garanti på din bostad och 10 års garanti på byggfel. Läs mer på så köper du.
Slutbesiktning av entreprenaden görs innan du flyttar in i din nya bostad. Dessutom får du möjlighet att göra en kundsyn innan du flyttar in. Vid detta tillfälle har du möjlighet att se lägenheten tillsammans med en representant från Storstaden Bostad. Din lägenhet är sedan tidigare kvalitetssäkrad och slutbesiktigad av behörig besiktningsman och denna kundsyn ger dig en möjlighet att få komma in i din lägenhet, se dig omkring, mäta och förbereda dig för din inflyttning.
Säljstarten brukar vara ca 1-2 år innan inflyttning.
Förhandsavtal skrivs när föreningens kostnadskalkyl är registrerad och godkänd av Boverket.
När förhandsavtal skrivs kan variera, men vanligtvis sker det ca 1,5 år innan inflyttning.
Vid bostadsprojekt där inredningsval/tillval finns tillgänglig för köparen, anges önskat paket vid tecknandet av förhandsavtal. Kostnaden för dessa paket varierar mellan Storstaden Bostads olika projekt. Eventuella tillval och dess kostnader kommuniceras på respektive projekts projektsida.
Förhandsavtal är bindande. Skulle man begå avtalsbrott kan man bli skadeståndsskyldig.
När förhandsavtal har tecknats och förskottsbetalningen är inbetald kommer din lägenhet att markeras som såld på projekthemsidan.
Förskottsbetalning som erläggs i samband med tecknande av förhandsavtal kan variera, men vanligtvis brukar summan vara mellan 50 000kr och 100 000kr. Denna summa räknas sedan av mot bostadens totala köpeskilling.
Du kan göra intresseanmälan på hemsidan till alla våra projekt. Observera dock att intresseanmälan inte är det samma som köplats. Din köplats tar du på vår hemsida i samband med säljstarten för respektive bostadsprojekt.
Några veckor innan säljstart presenteras alla planritningar, priser, dokument och bilder på projektets hemsida.
Ja, du får alltid möjligheten att komma på kundsyn innan du flyttar in.

Vid detta tillfälle har du möjlighet att se lägenheten tillsammans med en representant från Storstaden Bostad. Din lägenhet är sedan tidigare kvalitetssäkrad och slutbesiktigad av behörig besiktningsman och denna kundsyn ger dig en möjlighet att få komma in i din lägenhet, se dig omkring, mäta och förbereda dig för din inflyttning.

För vissa projekt har vi en visningslägenhet. För de projekt där en visningslägenhet uteblir, finns det alltid möjlighet att se närmre på materialprover på informationsmöten som hålls på ansvarig mäklares kontor. Information om tid och plats för informationsmöten skickas till alla som gjort en intresseanmälan.