Om företaget

Storstaden Bostad

Storstaden Bostad utvecklar attraktiva kvarter med hållbara, smarta och vackra bostäder som underlättar vardagen och ökar livskvaliteten. Genom att vi alltid arbetar kundorienterat och effektivt kan vi skapa bostäder med hög levnadsnivå för fler. På så sätt blir vi ett ledande och prioriterat bostadsföretag i huvudstadsregionen.

Vår vision

Vi vill vara ett ledande och prioriterat bostadsföretag i huvudstadsregionen och skapa goda livsförutsättningar för alla människor som vill leva hållbart i Stockholm och driver utveckling i storstaden.

Agil organisation - starka samarbeten

Vi arbetar agilt med en slimmad organisation och noga utvalda partner. Tack vare det kan vi snabbt anpassa oss efter rådande konjunktur och våra kunders önskemål.

Storstaden Bostad AB har ett starkt finansiellt samarbete med Einar Mattsson som gör oss till en stabil partner. Tillsammans med Einar Mattsson har vi ingått ett samarbete som innebär att båda bolagen blir delägare och medfinansiärer i pågående och framtida bostadsprojekt. Det ger trygghet och långsiktighet för företaget att växa.

Vår historia och grundare

Storstaden Bostad grundades hösten 2016 av Per Jutner. Per har arbetat inom fastighets- och stadsutvecklingsbranschen sedan 1991 med anställningar i PEAB sfären, Wallenstam och senast som VD för Einar Mattsson Projekt AB. Storstaden Bostad har växt fram ur en stark passion för fastighetsutveckling och en lång dröm om att få utmana branschen med kunden i fokus.

”Det är kunden som köper bostad och det är kunden som ska bo där. Ändå byggs alldeles för många bostäder på utvecklarens eller byggentreprenörens villkor. Det kommer jag och Storstaden Bostad ändra på.”

Per Jutner- VD Storstaden Bostad

Kundlöfte

Våra löften till dig som
flyttar in med oss

Storstaden Bostads bostäder är alla unika, men har en del gemensamma nämnare. Genomtänkt design som skänker harmoni och en trivsam omgivning är två. Kostnadsfri flytthjälp, hantverkartimme vid inflyttning, personlig inflyttningskoordinator och ett smart nyckellöst hus är andra. Allt för att du som boende snabbt ska finna dig till rätta i ditt nya hem.

Kostnadsfri flytthjälp

När du flyttar in i en Storstaden bostad erbjuds du kostnadsfri flytthjälp. Flytthjälpen innebär att du får ett presentkort till en av våra samarbetspartner. Flyttar du till en 2 rok så ger vi dig ett presentkort som motsvarar flytthjälp för en 2 rok.

Hantverkartimme vid inflyttning

I samband med din inflyttning erbjuder vi dig gratis tillgång till en av våra hantverkare i 60 minuter. Detta för att hjälpa dig att snabbare komma i ordning i din nya bostad. Vid inflyttning kommer bokningssystem sättas upp där du kan välja den tid som passar dig bäst.

Personlig inflyttningskoordinator

En inflyttningskoordinator är din personliga kontaktperson på Storstaden Bostad. Dit kan du alltid vända dig om du har frågor. Din personliga kontaktperson  välkomnar dig när du flyttar in och lär dig allt du behöver veta för att du ska få ut maximalt av ditt boende.

Smart nyckellöst hus

En Storstaden bostad är alltid nyckellös. Det innebär att din lägenhet och alla gemensamma utrymmen utrustas med smarta kodlås. På så vis får du fri och bekväm tillgång till all service samtidigt som din bostad blir både smartare och säkrare.

Hållbarhet

Alltid hållbart – inga ursäkter

Ett hållbart samhälle är allas ansvar och vi är inget undantag, tvärtom. I vår vision att skapa hållbara bostäder som människor vill leva i flera generationer finns inget utrymme för genvägar. Därför satsar vi hårt på att alltid tänka hållbart i allt vi gör och kan påverka.

Miljöansvar

Vi ser till att alla våra bostäder uppfyller eller överträffar kraven som ställs för miljöcertifieringen ”Miljöbyggnad”, den mest använda certifieringen i branschen. Certifieringen finns i tre delar; guld, silver och brons. Vi siktar alltid på guld, något som ännu inget fastighetsbolag uppnått, men nöjer oss inte med mindre än silver. Vi vill att byggmaterial är klimatsmarta och miljövänliga, att byggavfall och elanvändning resurseffektiviseras och hanteras miljövänligt genom sopsortering. Byggkomponenter och kemiska produkter kontrolleras så att de inte innehåller miljöfarliga och hälsoskadliga ämnen.

Alla boende får även en miljööversikt i realtid och verktyg för att hålla nere förbrukningen.

Ekonomisk hållbarhet

Vi ställer höga krav när vi upphandlar entreprenader. Vi har rutiner för att hålla borta svartjobb och företag med dåliga villkor för sina anställda. Byggandet ska vara smart och materialeffektivt, avfallet måste tas väl om hand och vi uppmuntrar alla att transportera energieffektivt.

Social hållbarhet

Ett levande och blomstrande område byggs inte av arkitekter eller byggherrar, det byggs av människorna som bor där. Vi gör vår del genom att se till att de boende trivs direkt. Alla grönområden och innergårdar ska vara färdiga vid inflytt och bjuder på flytthjälp och snickare vid inflytt. Vi ser till att bekvämligheter som service, livsmedel och nöje finns lättillgängliga och att lokala verksamheter bidrar till att lyfta området.

Vi håller kostnadsfria utbildningar som syftar till att förbättra och förenkla livet för de boende. Ämnena rör allt från vad det innebär att äga en bostadsrätt, till vitvaror och nyckellösa låsenheter, samt energiförbrukning och miljö.

Storstaden Bostad stöder Boverkets hållbarhetsvision för Sverige 2025

Vill du veta mer?