Storstaden Bostad finalist i Årets Stockholmsbyggnad

Storstaden Bostads bostadsprojekt, Brf Alprosen, som är belägen på gränsen mellan Sundbyberg och Bromma, är en av tio finalister i prestigetävlingen - Årets Stockholmsbyggnad 2019.

Juryns kommentar:

"Med enkla grepp och få material skapas en komposition som fungerar från alla håll. Det är genomarbetat med en enkelhet och väl utfört murverk. Byggnaden hanterar den svåra platsen på ett utmärkt sätt – och ett tydligt anslag gör att den kommer stå sig länge."

Alprosen inrymmer 109 variationsrika och välplanerade lägenheter i ett idylliskt kvarter. Projektet har ett välexponerat läge på Bällstavägens höjdpunkt, och med sin marängfärgade tegelbeklädnad, bildar Alprosen ett entrémotiv mot öster för den nyanlagda stadsdelen Annedal.

Vi på Storstaden Bostad är stolta över finalplatsen och samtidigt glada för att Alprosens medlemmar får välförtjänt uppmärksamhet för deras byggnad. För att rösta på Årets Stockholmsbyggnad 2019 eller få mer information om tävlingen, vänligen besök tävlingens hemsida.