Storstaden Bostad vinner markanvisning i expansiva Barkarby

Storstaden Bostad vinner markanvisning i expansiva Barkarby

Järfälla kommun markanvisar ett stadskvarter om 9 500 kvadratmeter för bostäder, kommersiella lokaler och en förskola till Storstaden Bostad. Markanvisningen är belägen precis intill Stockholmsregionens nya kollektivtrafiknod.

– Det här är ett av Stockholmsregionens mest intressanta och expansiva områden som också har stor utvecklingspotential. Att Storstaden Bostad väljer att investera i Barkarby visar att vi utvecklar en attraktiv och modern plats för framtiden. Tillsammans skapar vi en livskraftig, upplevelserik och dynamisk stadsmiljö där människor, företag och organisationer kan växa, utvecklas och må bra, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Storstaden Bostad vinner markanvisning för kvarter 6, ett kvarter om 9 500 kvm BTA. Här planerar Storstaden Bostad för 85 bostadsrätter/ägandelägenheter, 400 kvm kommersiella lokaler och en förskola. Byggstart planeras till 2023. Markanvisningen ligger i ett mycket strategiskt viktigt läge, granne med Stockholmsregionens nya kollektivtrafiknod som binder samman Stockholm och Mälardalen på ett helt nytt sätt med tunnelbana, pendeltåg, buss, regional- och fjärrtåg i direkt anslutning till varandra.

– Vi är mycket stolta över den här markanvisningen i Barkarby. Vinsten är ett kvitto på det arbete Storstaden Bostad lägger ner på att skapa mer attraktiva bostäder och områden i Stockholmsregionen. I vårt förslag har vi utnyttjat klassiska proportioner men använt oss av mer lekfulla material och former i en ambition att skapa ett område som människor tycker om och trivs att vistas i, säger Per Jutner, vd och grundare, Storstaden Bostad.