Storstaden Bostad är partner till muralmålningsfestivalen Wall Street Nacka

Den 1-15 september arrangeras Wall Street Nacka och Storstaden Bostad är stolt partner av Stockholmområdets första stora muralmålningsfestival.

Wall Street Nacka är en internationell muralmålningsfestival som bjuder in konstnärer och kreatörer från hela världen att delta i förvandligen av det offentliga rummet och skapa ett gigantiskt utomhusgalleri. Festivalen handlar om gatukonst i form av kvalitativa muralmålningar, och kan även innehålla ljusinstallationer och skulpturer för att skapa en konstnärlig berättelser. Storstaden Bostad deltar i festivalen tillsammans med Sveafastigheter och NCC genom att sponsra ett interaktivt verk av de världskända artisterna från Videokaffe.

Verket som tar form utanför Stadshuset i Nacka kallas för Nacka Joshua Tree och kommer vara ett 5 meter högt interaktivt träd där trädets krona kommer reagera på ljud och mänsklig närvaro.

-  Storstaden Bostad utvecklar hållbara bostäder och levande kvarter där människor får vara i fokus. Därför är vi väldigt stolta av att få vara en del av Wall Street Nacka och sponsra de exceptionella artisterna från Videokaffe för att ge Nackaborna ett verk som kan sprida glädje och öppna upp för dialog om hållbarhet, gemenskap och samvaro. Kultur och konst är en viktig del i utvecklingen av intressanta stadsmiljöer och med konsten skapas möten där människor förenas, säger Alexander Fagerlund, Marknadschef på Storstaden Bostad.

Festivalen arrangeras mellan den 1-15 september och totalt kommer drygt 20 verk att uppföras över hela Nacka för att inspirera, sätta färg och sprida glädje.

Om Videokaffe

Besök videokaffe.com

 

Om Wall Street Nacka

Besök wallstreetnacka.com