Så kunde Storstaden Bostad säkra försäljningen och utveckla prestigeprojekt i Nacka – trots nedgången på marknaden

Så kunde Storstaden Bostad säkra försäljningen och utveckla prestigeprojekt i Nacka – trots nedgången på marknaden

Storstaden Bostad skulle precis lansera ett nytt bostadsprojekt i Nacka när marknaden plötsligt vände. Ändå lyckades företaget sälja tillräckligt många lägenheter för att dra igång projektet. – Vi är en liten, agil och snabbfotad organisation och kunde ställa om på en förändrad marknad. Det tyder på en väldig genomförandekraft hos oss, säger Alexander Fagerlund, marknadschef på Storstaden Bostad.

I början av 2017 fick Storstaden Bostad en markanvisning av Nacka kommun för att utveckla prestigeprojektet Stadsporten med 140 lägenheter. Med amorteringskravet som infördes följde en nedgång på marknaden och bankerna ställde också högre krav på bostadsutvecklare för att erbjuda projektfinansiering. Trots den förändrade situationen lyckades Storstaden Bostad sälja 100 lägenheter på ett år i Stadsporten, vilket krävdes för att säkra finansiering till projektet.

I april 2020 togs det första spadtaget. Byggnationen pågår just nu för fullt och under fjärde kvartalet 2021 ska de första bostadsköparna flytta in.

Brett utbud lockar fler

Alexander Fagerlund ser ytterligare förklaringar till varför Storstaden Bostad lyckades, trots de dåliga tiderna.

– Vi har en produkt som står sig över tid. Vi har stor variation på lägenhetstyper och vi bygger bostäder med hög kvalitet samtidigt som vi håller kostnaderna nere. Det betyder att fler människor kan efterfråga våra bostäder, även under sämre tider, förklarar han.

Ytterligare en förklaring är de små men viktiga erbjudanden som bostadsköparna får av Storstaden Bostad. Vid inflyttning bjuds man till exempel på flytthjälp och man får också hjälp av en hantverkare under en timme för småfix i bostaden.

– Vi har generösa erbjudanden och garantier för våra köpare. Vår filosofi är att underlätta vardagen för köparna och vi vill att de ska känner sig trygga med oss i sin bostadsaffär. Det ska vara enkelt och smidigt att köpa, flytta in och bo i våra bostäder, säger Alexander Fagerlund.

Nyproduktion Nacka