Per Jutner startar Storstaden Bostad

Per Jutner, tidigare VD Einar Mattsson Projekt AB, går i sina drömmars spår och startar egen verksamhet – Storstaden Bostad AB. Fokus i verksamheten kommer att vara att utveckla hållbara och smarta bostäder i Stockholm med kranskommuner. Första projektet för Storstaden Bostad är Alprosen i Mariehäll med inflytt i februari 2018.

Ända sedan 1990 då Per Jutner påbörjade sin karriär i fastighets- och stadsutvecklingsbranschen har han haft en dröm att starta en egen verksamhet och testa sina egna idéer. Med över 25 års erfarenhet inom fastighets- och stadsutvecklingsbranschen med anställningar i PEAB sfären, Wallenstam och senast som VD för Einar Mattsson Projekt AB tror Per att han har mycket att tillföra branschen.

- Det känns spännande och roligt att få starta Storstaden Bostad. Nu får jag möjlighet att utforma min egen verksamhet där jag med kundens behov och önskemål i centrum kan utmana branschen. Det byggs idag allt för många bostäder på utvecklarnas eller byggentreprenörers villkor. Det kommer jag och Storstaden Bostad försöka ändra på, säger Per Jutner VD Storstaden Bostad.

Storstaden Bostad har som mål att utveckla attraktiva kvarter med hållbara och smarta bostäder som underlättar vardagen för de boende. Verksamhetens första projekt är Alprosen, i Mariehäll, Bromma.  Projektet är igång och har förväntad inflytt februari till maj 2018. Alprosen kommer att bestå av 109 bostäder, i storlekarna 1 rok till 5 rok, samt takvåningar med egna terrasser. Fastigheten har dessutom 4 uthyrningslokaler och 53 garageplatser.

- Bostäderna i Alprosen är ett gott exempel på hur vi utvecklar bostäder för och med människorna som ska bo där. Bostäderna kommer att bland annat ha tekniska lösningar och tjänster som gör vardagen enklare för de boende, till exempel är husen nyckellösa, vi erbjuder bilpool och vi har utvecklat digitala lösningar som möjliggör att boende kan bevaka sin vattenförbrukning, elförbrukning och lägenhetstemperatur. Dessutom hjälper vi till med flytten och säkerställer att innergård, gemensamma terrasser och grönområden är klara innan de första kunderna flyttar in. Tillsammans ska vi försöka skapa bostäder som människor ska vilja leva i över generationer, säger Per Jutner.

Per Jutner är ensam ägare till Storstaden Bostad AB. Bolaget har ett samarbete med Einar Mattsson avseende ägande och finansiering av de enskilda bostadsprojekten.

Idag är man tre anställda och outsourcar funktioner som ekonomi, kommunikation, byggledning, mäkleri och arkitektur till underkonsulter. Till sommaren 2017 planerar bolaget att anställa ytterligare två personer till nyckelroller och samtidigt ha utökat portföljen med cirka 300 bostäder.

Om Storstaden Bostad

Storstaden Bostad utvecklar bostäder och attraktiva kvarter. Vi fokuserar på Stockholm och alla dynamiska kranskommuner som gör vår huvudstadsregion till en tillväxtmotor. Vi gör det för att skapa goda livsförutsättningar för alla människor som vill leva i Stockholm och driver utveckling i storstaden.

Vi är övertygade om att ett vackert hem ökar hemtrevnaden och livskvaliteten. Vi vill med hantverksskicklighet och ett öga för design utveckla hållbara hus som står ut i mängden. Eftersom vi arbetar smartare och mer effektivt kan vi erbjuda boenden med hög levnadsnivå för fler.

Storstaden Bostad vill ge något extra till alla som bor i våra hus. För oss är det viktigt att erbjuda de senaste tekniska lösningarna och tjänsterna som förenklar vardagen.