Nu byggstartar Storstaden nya bostäder i Centrala Nacka

Nyproduktion Nacka, Nyproduktion Älvsjö, Nyproduktion Skärholmen, Nyproduktion Mälarhöjden

Nu byggstartar Storstaden nya bostäder i Centrala Nacka

Nu är köpeavtalet klart mellan Nacka kommun och fastighetsbolaget Storstaden Bostad gällande mark i det nya området centrala Nacka. I avtalet ingår produktion av 140 nya lägenheter med inflyttning i slutet av 2021. Köpeskillingen uppgår till 218 miljoner kronor.

–  Jag är mycket glad för det här, säger kommunstyrelsens ordförande Mats Gerdau (M). Nu ska vi bygga stad på naturens villkor för nya och gamla Nackabor, där stadens puls är lika viktig som närheten till naturen. Det känns bra att hålla fortsatt god fart i stadsbyggandet och visar på Nackas attraktivitet trots ett osäkrare marknadsläge.

– Vi känner en gedigen glädje att kunna tillträda marken i Centrala Nacka enligt tidplan, säger Per Jutner, VD och grundare på Storstaden Bostad. Intresset för våra bostäder är stort, och nu kan vi påbörja produktionen av kvalitativa bostäder i en av Stockholmsregionens mest spännande stadsdelar.

Det var 2017 som Storstaden Bostad vann Nacka kommuns markanvisningstävling för området ”Nya gatan – sydöstra kvarteret” i Centrala Nacka. Nu inleds projektet ”Stadsporten” med 140 lägenheter i ett hus inspirerat av klassisk arkitektur som tillsammans med den planerade ombyggnaden av Vikdalsvägen blir början på Centrala Nackas nya stadsrum. Projektet genomförs i två etapper och beräknas färdigt för inflyttning från hösten 2021 till våren 2022, och är det andra kvarteret som startas i centrala Nacka under våren.

Centrala Nacka är en ny stadsdel som byggs från Järlahöjden i väster till Skvaltan i öster. Här planeras det för 6000 bostäder och 7000 nya arbetsplatser. En ny stadspark och nya mötesplatser ska utvecklas tillsammans med nya butiker, kultur, idrottsplatser, skolor och ny tunnelbanestation. En välkomnande och inspirerande plats med urbana kvaliteter och naturen runt hörnet.